Saturday, March 10, 2012



Kaya biografija: 
Katarina Ostojić KAYA je rođena 11.9.1983. u Užicu. Završila je gimnaziju i nižu muzičku školu, odsek klavir. Kao devojčica isticala se na svim gradskim priredbama kao veliki pevački talenat. Njen prvi studijski snimak nastao je kada je imala 11 godina snimivši pesmu "GUBIM" sa gradskim D.J.-em Ristanom (koji je danas vlasnik najslušanije radio stanice u zlatiborskom okrugu,"Delfin" radio),koja je ubrzo postala veliki hit u gradu.
 
Sa svojih 13 godina upoznaje gradskog gitaristu Micu Cowboy-a sa kojim kratko vreme vodi unplugged show na radiju "Talija", baziran na živoj svirci strane evergreen muzike, kontakt programa i priče o istoj. Posle nekoliko meseci upoznaje momke iz hip hop benda DEAD NIGGAZ sa kojima počinje da sarađuje kao lead vokal. Sa njima nastupa kao predgrupa na brojnim velikim koncertima koji su se održavali u Užicu, koncerti grupa SUNSHINE, KANDA, KODŽA I NEBOJŠA. Uporedo sa tim održavaju se i njihovi nastupi u Domu omladine i SKC. Sa 15 godina, KAYA se prijavljuje za 1. ciklus tada veoma popularnog kviza "3K-dur" i biva primljena kao jedini maloletan učesnik i stiže do polufinala, u kome je pobeđuje iskusan klupski pevač. Pomalo demoralisana, napušta hip hop bend i seli se sa roditeljima u Novi Sad i tamo završava gimnaziju.
Kao veoma mlada,sa svojih 19 godina  udaje se i dobija ćerkicu Nikolinu. Ubrzo se  razvodi i posvećuje se ćerki.

2004. u julu se pojavljuje na festivalu "Sunčane Skale" u Herceg Novom i osvaja 6. mesto na večeri novih zvezda. Saradnici na 1. solo albumu: aranžer i muzički producent Dragan Kovačević Struja, tekstopisci Biljana Vujović i Biljana Spasić, kompozitori Husa Beat Street i Mirko Cajić, ali većinu kompozicija i jedan tekst uradila je sama KAYA.  

U julu 2006. završava album "NEZNANKA" i uz pomoć velikog estradnog maga Zorana Basanoviča izdaje ga za CITY RECORDS. 
2007. godine obnavlja saradnju sa estradnim menadžerom Duletom Banjcem, učestvuje na Budvanskom festivalu i osvaja peto mesto sa pesmom "PROMAJA".



2008. godine učestvuje u reality show-u  "VIP VELIKI BRAT" posle kojeg postaje još popularnija po svom glasu i lepoti. Objavljuje sing "LEPA A SAMA" koji ubrzo postaje veliki hit i prekretnica u njenoj karijeri. Ponovo se pojavljuje na Budvanskom festivalu sa pesmom kolege Danijela Alibabića  "SLEPA ULICA". Iste godine učestvuje na Radijskom festivalu sa duetskom pesmom "KAD ZATREBAŠ MI TI" koju izvodi sa Banetom Lalićem - MVP.

2009. godine nastupala je  na Beoviziji sa grupom "OT BEND" pesmom "BLAGOSLOV ZA KRAJ" gde su osvojili drugo mesto. Te godine se  udaje za košarkaša Uroša Duvnjaka.


2010. godine izbacuje dva singla “MAZOHISTA" i “PUSTI DA TE PREBOLIM”. Zbog velike udaljenosti i sve brojnijih obaveza njih dvoje se udaljuju jedno od drugog i na kraju razvode.


2011. godine započinje vezu sa svetski poznatim DJ Junior Jackom, sa kojim počinje i poslovnu saradnju. Na poziv kolege Shwarza snima duetsku pesmu “NI NA NA NA” koja je skroz u retro maniru. Krajem godine izbacuje singl “HTELA BIH” koji postaje veliki hit.

Početkom  2012. godine snima duet sa Nešom 100 % “LJUBAV NE POSTOJI” i privodi kraju novu pesmu koju je snimila na engleskom jeziku, producent joj je Junior Jack, a namenjena je inostranom tržištu.


Kaya  u slobodno vreme piše za svoje kolege:"CRNI PANTER” - Maja Marijana, "GREŠNICA I VILA " -  Dejan Matić, “PREĆUTI ME” – Nikola Rokvić  i mnogi drugi.


Online slušanje i skidanje mp3 pesama
http://soundcloud.com/kayaostojic/sets
 - Mazohista
 - Promaja
 - Lepa a sama
 - Htela bih 
 - Ni Na Na Na (Kaya feat Shwarz)
 - Hajmo sada (Kaya feat Tasha)
 - Bez savesti
 - Lutka
 - Nemoj da me zoveš ljubavi
 - Neznanka
 - Suze ljubavi
 - Tu gde si stavio ruku

No comments:

Post a Comment